Welkom op de site van


de leukste Arnhemse


vismarkt en visbar


ter wereld. Welkom


bij de Visbroertjes!Maak kans op een parel t.w.v. € 500!

Koop in de maand november een doosje oesters bij de Visbroertjes en maak daarbij kans op een unieke parel!

Klik op onderstaande knop voor meer informatie.

De Zilte Zeemeermin verstopt parels in haar oesters!

Bij de Zilte Zeemeermin, onze viswinkel en visbar in Arnhem verstoppen we in de maand november twee parels in de oesters die we verkopen. De parels hebben een waarde van € 250 per stuk. Klanten die de zwarte parels vinden mogen er een sieraad van laten maken ter waarde van € 500.


Parels zijn zeldzaam. Ze komen van nature voor in 1 op de 15.000 oesters. Maar in de maand november is de kans een stuk groter bij De Zilte Zeemeermin aan de Steenstraat in Arnhem. Wiebe (34) en Luuk (31) de Haan, eigenaars van de zaak en ook bekend als ‘de Visbroertjes’ verstoppen namelijk twee echte Tahiti-parels in de oesters die ze verkopen. Klanten die de oesters vinden, kunnen met de parel een sieraad laten maken bij Atelier Victor Tijssen in Arnhem. Daarin wordt onder meer goud verwerkt. De totale waarde wordt € 500 euro.

‘Als mensen oesters bij ons kopen in de maand november, vragen wij ze om het openen van de oesters te filmen. Als ze vervolgens inderdaad één van de twee parels vinden, kunnen ze contact opnemen met De Zilte Zeemeermin en wordt het sieraad in overleg gemaakt’, aldus de broers. Het is opvallend dat zaak deze actie heeft, want in de winkel hangt sinds jaar en dag een bordje met de tekst: ‘Eventuele parels blijven eigendom van de Visbroertjes’. ‘Dat is nu dus voor één maandje anders.’

Mensen die niet zo gelukkig zijn een parel aan te treffen in hun eten kunnen alsnog kans maken op een prijs. Als mensen hun filmpjes van het openmaken van de oesters posten op Instagram en @visbroertjes, @ateliervictortijssen en @world_of_oysters gebruiken, met de hashtag DeZilteParel kunnen ze een waardebon winnen. Daarmee mogen ze twaalf oesters komen eten bij het pop-uprestaurant van de Visbroertjes aan de Ruiterstraat 6 in Arnhem, zo gauw die weer open kan natuurlijk.

De actie is een samenwerking met het eerder genoemde Atelier Victor Tijssen. Dit atelier is gespecialiseerd in handgemaakte sieraden. Ook de Nederlandse oesterkweker World of Oysters doet mee met de actie. Ze leveren niet alleen de oesters maar sponsoren ook een deel van de waarde van de parels.

De Zilte Zeemeermin is in 2017 opgericht door Wiebe en Luuk de Haan. Ze hebben liefde voor vis én mensen en zijn altijd op zoek naar manieren om hun klanten meer te geven dan alleen een goed stuk vis of een lekkere oester. ‘Beleving is ook belangrijk’, aldus de broers. Met deze actie hopen ze een glimlach op het gezicht van de klanten te toveren.

De Zilte Zeemeermin is te vinden in de reisgids The Lonely Planet. Ook won de zaak in 2019 de Slechtste Slogan van het jaar met de slagzin ‘Onze vis smaakt als de tongzoen van een zeemeermin’, een slogan die weer afkomstig is van de inmiddels overleden Friese visboer Doede Bleeker.


In de winkel hebben wij de volgende r.i.v.m* uw en onze gezondheid

  • Max. 1 klant (per keer)
  • Hoesten, proesten, niezen en kuchen verboden
  • Graag pinnen
  • De vissen (nog steeds) niet aanraken
  • Geen (praten met) consumptie

     *regelgeving in verband metCadeaubonnen

Weet u niet welk kado u wit geven? Wilt u uw familie/vrienden/kennissen/buren ook laten meegenieten van al dat lekkers van De Zilte Zeemeermin?

Geeft u ze dan een cadeaubon van De Zilte Zeemeermin. Daar maak je pas goede sier mee! Bestel ze snel in de winkel.

En niet stiekem zelf houden hé!
Over ons

Twee broers met een liefde voor vis en passie voor mensen. Daarmee is alles gezegd.

Wij zijn Wiebe en Luuk de Haan, twee broers met een passie voor vis en samen ruim 25 jaar ervaring in het verkopen en bereiden van dit prachtige ambachtelijke product! In december 2017 zijn wij al de Visbroertjes met de De Zilte Zeemeermin gestart.

Iedere dag is voor ons een feestje en dat merkt u vanaf het eerste moment dat u bij ons binnenstapt!Openingstijden

Zondag en maandag doen wij het lekker rustig aan.

De andere dagen zetten wij de deur wagenwijd voor u open:

Vismarkt

Steenstraat 83a, Arnhem

zo + ma : gesloten
di t/m vr : 09.00-18.00
zaterdag : 09.00-17.00


Visbar (wanneer het weer mag)

Ruiterstraat 6, Arnhem

zo t/m di : gesloten
wo t/m za : 17.00-22.00


Foto's by: Sander Damen van www.foodblabla.nl


Iedere startende ondernemer kent het. Dat gevoel van ‘rennen, vallen en weer opstaan’, van 3 banen tegelijk hebben. Ook de Arnhemse Visbroertjes, Wiebe en Luuk. Zij zijn de trotse eigenaars van viswinkel/bar De Zilte Zeemeermin. Bekijk hun verhaal.


#Wistjedatje

Onze oesters zijn ware libidobommen!

Let wel op: eventuele parels blijven eigendom van De Visbroertjes! (behalve in november)


#Wistjedatje

Iedere donderdag is er weer een verse lading (t)huisgerookte zalm. Gerookt op een mix van eik, beuk en appel- en perenboomhout uit de betuwe!